Jovici Vukotiću određen pritvor do 30 dana

BEOGRAD – Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom „škaljarskog klana“ iz Crne Gore, a tužilaštvo ga tereti za posedovanje falsifikovanog pasoša.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Irina Kovačević.

Vukotić je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivicno delo falsifikovanje isprave u produženom trajanju, odnosno posedovanja falsifikovanog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj pre dva dana.

Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je koristio lažni makedonski pasoš.

Za krivično delo falsifikovanje isprave zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.
Vukotićeva odbrana, kako Tanjug saznaje, tvrdila je u tužilaštvu da naše pravosuđe nije mesno nadležno za procesuiranje ovog slučaja, jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije.

Vuković je državljanin Srbije i Crne Gore, pa je zbog lažnih dokumenata u utorak proteran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji.
Jutros je u zgradu suda u Katanićevoj ulici dovezen u crnom džipu, u pratnji naoružanih pripadnika SAJ-a, sa fantomkama na licu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.