Kakav obrt: pekar ubijen zbog para, a epilog…

Staklorezac Filip Gavranović, osumnjičeni za ubistvo pekara Nikole Ostojića u Resavskoj ulici u Beogradu, brutalno je ubio svog prijatelja kako bi zelenašima, kod kojih se duboko zadužio, vratio dug – prenose mediji.

Kako pričaju članovi porodice ubijenog Ostojića, Gavranović je bio u „dugovima do guše“ i bio je toliko očajan da je odlučio da ubije najboljeg prijatelja i od njega otme 20.000 evra.

Naime, Gavranović i Ostojić su bili jako bliski i svaki dan provodili zajedno budući da im se radnje nalaze u istoj ulici jedna preko puta druge.

Gavranović je staklorezačku radnju nasledio nedavno od svog oca koji je iznenada preminuo, a Ostojić je pekaru u Resavskoj držao godinama. Kako kažu članovi njegove porodice, posao mu je dobro išao i planirao je da otvori još neku pekaru u Beogradu. Upravo zbog toga je kobnog dana kod sebe imao deo novca, oko 20.000 evra, a Gavranović je to dobro znao…

Za Gavranovića članovi Ostojićeve porodice kažu da znaju da je bio u dugovima. Čak je na dan kada je zločin otkriven, Vera, Nikolina supruga na pitanje zašto ga je ubio, rekla kratko: „Zbog čega? Zbog para.“

Odmah nakon što je ubio svog prijatelja i njegovo telo prekrio staklom, ramovima i slikama u staklorezačkoj radnji, Gavranović se presvukao i otišao da vrati dug zelenašu.

Ostale Ostojićeve stvari bacio je u kontejner.

Vest da je staklorezac ubio svog prijatelja pekara za kojim su danima tragali porodica, prijatelji i policija šokirala je Beograđane, a slučaj su svi pratili pomno.

Užasnu vest čuo je i zelenaš kom je Gavranović odneo Ostojićev novac i odmah je pronašao porodicu ubijenog pekara.

– On nas je pronašao i vratio nam novac koji mu je Gavranović tog dana dao – ispričala je Nikolina tašta, Milena Jelovac,a potom je dodala:

– Taj dečko je ispao krajnje korektan. Kad je pročitao na vestima šta se dogodilo, shvatio je odakle Filipu pare da mu napokon vrati dug. Vratio je Veri novac, ali šta će nam sada pare… da nam je samo našeg Nikole… – ispričala je kroz suze.

Kako kaže, Nikola je godinama štedeo i vredno radio kako bi obezbedio porodicu.

– Nikola je 15 godina bio u toj pekari, prvo kao radnik, a kasnije je i preuzeo. Za njega je 24 sata dnevno bilo je malo da radi i uspeh u poslu činio bi ga srećnim. Želeo je da obezbedi sam sve za svoju porodicu i dete. I kada je bio na samo korak od ostvarenja svog cilja… – nastavlja Milena.

Nikolin nestanak prijavljen je prošlog petka, a njegovo telo pronađeno je nakon četiri dana potrage u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici. Za njime se tragalo u Starčevu u Pančevu, gde mu je lociran telefon, koji je sa ostalim otpadom iz Beograda đubretarskim kamionom prevezen u deponiju u Boleču.

Gavranović je saslušan u utorak u Višem tužilaštvu i određen mu je pritvor od 30 dana. On se pred tužiocem branio ćutanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.