U trendu

Kako je Toma Hekler zasmetao konkurenciji

Policija u četvrtak nije uspela da detaljnije ispita Tomislava Milovanovića (39), poznatijeg kao Toma Hekler, koga je nepoznati napadač preksinoć teško ranio u Beogradu. Milovanović je operisan i oporavlja se, ali operativcima nije mogao ili hteo da kaže ko je i zašto pucao na njega.

Na Milovanovića je pucano ispred stambene zgrade u Ulici Vladimira Tomanovića broj 8, u beogradskom naselju Konjarnik.

– Naša ekipa primila je poziv u 21.25 i obavešteni smo da ranjen muškarac leži u hodniku zgrade – kažu u Hitnoj pomoći. – Prebačen je na Vojnomedicinsku akakademiju sa povredama od vatrenog oružja u predelu stomaka.

Prema prvim informacijama, do kojih je došla policija, Milovanović je ranjen ispred svog stana u prizemlju. Pretpostavlja se da je napadač čekao u samoj zgradi da se Milovanović pojavi, a kada je ovaj naišao, otvorio je vatru iz automatskog pištolja.

– Verujemo da je Tomislav video ko je pucao u njega – navodi izvor. – Ipak, nije mogao da nam da opis ili možda krije o kome je reč. Sačekaćemo da se oporavi kako bismo ponovo razgovarali sa njim.

Stanari zgrade u kojoj je ranjen Milovanović ništa sumnjivo nisu primetili sve dok nisu odjeknuli pucnji.

– Čuo sam hice, ali nisam ni pretpostavio da je neko napadnut. Mislio sam da neko dete baca petarde napolju – rekao je jedan stanar. – Zvučalo je kao rafal, odnosno niz od pet-šest hitaca. Mladića ne poznajemo dobro, samo iz viđenja.

Prema nezvaničnim saznanjima, Milovanović je poznat odranije policiji, ali uglavnom po sitnijim prestupima. Istražuje se da li je u poslednje vreme ušao u neke poslove i tako zasmetao konkurenciji, ili je o nečemu drugom reč.

– Milovanović nije kriminalac – navodi naš izvor. – Ipak, stalno je u nekim kombinacijama, kupuje i prodaje, i možda je to razlog da pucaju na njega. Dobio je dva metka direktno u stomak, ali srećom, nisu pogođeni vitalni organi.

Policija je detaljno obavila uviđaj, a uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera same zgrade gde je došlo do pucnjave, kao i iz okolnih višespratnica. Na parkingu je pregledan i Milovanovićev automobil, kojim se dovezao neposredno pre ranjavanja, ali kako saznajemo, ništa bitno nije pronađeno, prenose Novosti.

Prema operativnim saznanjima policije, Tomislav Milovanović je svojevremeno imao devojke za poslovnu pratnju. Danas se dovodi u vezu i sa davanjem novca na kamatu, odnosno zelenašenjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.