Kako je Toma Hekler zasmetao konkurenciji

Policija u ฤetvrtak nije uspela da detaljnije ispita Tomislava Milovanoviฤ‡a (39), poznatijeg kao Toma Hekler, koga je nepoznati napadaฤ preksinoฤ‡ teลกko ranio u Beogradu. Milovanoviฤ‡ je operisan i oporavlja se, ali operativcima nije mogao ili hteo da kaลพe ko je i zaลกto pucao na njega.

Na Milovanoviฤ‡a je pucano ispred stambene zgrade u Ulici Vladimira Tomanoviฤ‡a broj 8, u beogradskom naselju Konjarnik.

– Naลกa ekipa primila je poziv u 21.25 i obaveลกteni smo da ranjen muลกkarac leลพi u hodniku zgrade – kaลพu u Hitnoj pomoฤ‡i. – Prebaฤen je na Vojnomedicinsku akakademiju sa povredama od vatrenog oruลพja u predelu stomaka.

Prema prvim informacijama, do kojih je doลกla policija, Milovanoviฤ‡ je ranjen ispred svog stana u prizemlju. Pretpostavlja se da je napadaฤ ฤekao u samoj zgradi da se Milovanoviฤ‡ pojavi, a kada je ovaj naiลกao, otvorio je vatru iz automatskog piลกtolja.

– Verujemo da je Tomislav video ko je pucao u njega – navodi izvor. – Ipak, nije mogao da nam da opis ili moลพda krije o kome je reฤ. Saฤekaฤ‡emo da se oporavi kako bismo ponovo razgovarali sa njim.

Stanari zgrade u kojoj je ranjen Milovanoviฤ‡ niลกta sumnjivo nisu primetili sve dok nisu odjeknuli pucnji.

– ฤŒuo sam hice, ali nisam ni pretpostavio da je neko napadnut. Mislio sam da neko dete baca petarde napolju – rekao je jedan stanar. – Zvuฤalo je kao rafal, odnosno niz od pet-ลกest hitaca. Mladiฤ‡a ne poznajemo dobro, samo iz viฤ‘enja.

Prema nezvaniฤnim saznanjima, Milovanoviฤ‡ je poznat odranije policiji, ali uglavnom po sitnijim prestupima. Istraลพuje se da li je u poslednje vreme uลกao u neke poslove i tako zasmetao konkurenciji, ili je o neฤemu drugom reฤ.

– Milovanoviฤ‡ nije kriminalac – navodi naลก izvor. – Ipak, stalno je u nekim kombinacijama, kupuje i prodaje, i moลพda je to razlog da pucaju na njega. Dobio je dva metka direktno u stomak, ali sreฤ‡om, nisu pogoฤ‘eni vitalni organi.

Policija je detaljno obavila uviฤ‘aj, a uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera same zgrade gde je doลกlo do pucnjave, kao i iz okolnih viลกespratnica. Na parkingu je pregledan i Milovanoviฤ‡ev automobil, kojim se dovezao neposredno pre ranjavanja, ali kako saznajemo, niลกta bitno nije pronaฤ‘eno, prenose Novosti.

Prema operativnim saznanjima policije, Tomislav Milovanoviฤ‡ je svojevremeno imao devojke za poslovnu pratnju. Danas se dovodi u vezu i sa davanjem novca na kamatu, odnosno zelenaลกenjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.