U trendu

Karleuša saslušana u policiji zbog propagande protiv MMR-a

Pevačica Jelena Karleuša jutros je saslušana u beogradskoj policiji u okviru predistražnog postupka za utvrđivanje odgovornosti javnih ličnosti koje šire propagandu protiv vakcinacije dece MMR vakcinom.

Blic je preneo da se u prijavi protiv Karleuše navodi da je izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja decu štiti od malih boginja, rubeola i zauški.

Pevačica je saslušana iz drugog pokušaja, jer je prvi poziv, prema pisanju tog lista, izbegla tako što je otputovala u Tursku.

Odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je prošlog meseca nalog policiji da obavi provere činjenicnog stanja i prikupi potrebne dokaze „kako bi se na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan“.

Tužilaštvo je tada poručilo da u ovom, kao i u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka kod utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja osoba koje su izvršile krivično delo.

Mediji pišu da je policija do sada ispitala dramaturga i profesorku Fakulteta dramskih umetnosti Maju Volk, profesorku Miru Sovilj, lekara Todora Jovanovica, pedijatra iz Zrenjanina Mirka Grubića, novinarku i književnicu Mirjanu Bobić Mojsilović.

Kada sve predistražne radnje budu okončane, nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu odlučiće da li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv antivakcinaša i za koje krivično delo.

Krivičnu prijavu protiv 43 osobe početkom februara pokrenula je grupa od 270 roditelja zbog širenja straha i panike od vakcina i pojave epidemije morbila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.