U trendu

Kimani Frend u ponedeljak po treći put pred Apelacionim sudom

Košarkaš sa Jamajke Kinami Frend ponovo će u ponedeljak sesti pred Apelacioni sud u Beogradu i to nakon dva prvostepena suđenja okončana osuđujućim presudama kojima je osuđen na tri godine zatvora, jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Nevena Dragutinović.

Naime, sudsko veće Apelacioni sud je nakon nedavnog razmatranja žalbi na drugu prvostepenu presudu, odlučio da sam razmotri ključne dokaze u pretresu (drugostepenom suđenju) jer treba da donese pravosnažnu odluku u ovom slučaju.

Na sajtu suda je objavljeno da je drugostepeni pretres, kome će javnost moći da prisustvuje, zakazan za 10. april u 11 sati.

Prvu prvostepenu presudu kojom je Frend bio osuđen na tri godine zatvora, Apelacioni sud je ukinuo u decembru 2015. i vratio slučaj na ponovono suđenje Višem sudu, koji mu je prošle godine opet izrekao istu kaznu.

Apelacioni sud nakon pretresa može presudu u celosti da potvrdi, da je preinači ili da Franda pravosnažno oslobodi od optužbi.

Prvostepenom presudo, Kimanu je bila izrečena i mera bezbednosti – zabrana upravljanja motornim vozilom od dve godine nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Frend je optužen za krivično delo „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“.

Košarkaš je optužen da je u trenutku nesreće vozio škodu fabiju brzinom od najmanje 55 kilometara na čas sa 1,31 promila alkohola u krvi.

Vozilom je došao do raskrsnice kada je na semaforu bilo upaljeno žuto trepćuće svetlo, a na raskrsnici s enalazi i znak „Stop“. Nije se međutim zaustavio, već je nastavio kretanje.

Prilikom izlaska iz raskrsnice, prilazeći pešačkom prelazu, nije prilagodio brzinu vozila niti je obratio pažnju na pešaka – Nevenu Dragutinović koja je neposrednopre toga izašla iz taksija, i krenula da prelazi ulicu u neposrednoj blizini pešackog prelaza, kada je na nju naleteo svojim vozilom…

U taksiju je sa nastradalom devojkom bila je i njena sestra bliznakinja Jovana, a Frend je odmah nakon nesreće uhapšen.

Jamajčanin je do mesec dana pred nesreću igrao za „Metalac“ iz Valjeva, a dva dana pre rastao se sa Valjevcima i u Beogradu čekao let za Španiju kako bi se priključio Valjdolidu, preneli su ranije mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.