U trendu

STRAVIČNO: Lančani sudar na autoputu, sedmoro poginulo (video, foto)

JAGODINA – U lančanim sudarima jutros na auto-putu Beograd – Niš, poginulo je sedam osoba, rekla je Tanjugu saobraćajna policija na mestu udesa.

Prema proceni policije, na mestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

Na tom delu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7:20, dve saobraćajne nesreće, po jedna u oba smera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda.

Lekari u bolnicama u Jagodini i Ćupriji danas imaju pune ruke posla.

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba – dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

„Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen“, rekao je Lukić.

U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih „angažovani su brojni lekari uključujući i direktora Slobodana Gajića“, rečeno je Tanjugu.

Urgentni centar u Ćupriji nije bilo moguće dobiti telefonom.

Na mestu udesa, uz saobraćajnu policiju su i vatrogasci, koji su gasili požar na dva kamiona i specijalnim makazama sekli automobile i vadili povređene. Tu su i medicinske ekipe, dizalice i šlep vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.