Maloletnom Amerikancu izrečen vaspitni nalog – izvinjenje

Njujorčanina Lukasa V. (17), koji je u oktobru prošle godine povredio Beograđanina Toma Ćulafića (19), okončan je danas tako što mu je izrečen takozvani vaspitni nalog, kojim mu je naloženo da se izvini oštećenom, preneli su danas beogradski mediji.

U Sudu i tužilaštvu, međutim, nije bilo moguće dobiti ni potvrdu ni demanti ove informacije jer zakon štiti maloletnike, te se takve informacije ne iznose u medije.

Pozivajući se na svoja saznanja, mediji pišu da je Više tužilaštvo predložilo da se Lukas V. ne goni krivično već da mu se izrekne vaspitni nalog.

Tužilaštvo je napad Lukasa V, koji je krivicnom prijavom policije bio tretiran kao pokušaj ubistva, prekvalifikovalo u nanošenje lakih telesnih povreda i ponudilo okrivljenom priznanje krivice.

Sporni incident se dogodio prošle godine izmedu u noći između 24. i 25 oktobra na Kalemegdanu, a mediji su tada prenosili da je Ćulafić izboden nožem.

Lukas je početkom novembra pušten iz pritvora da se brani sa slobode uz jemstvo od 25.000 evra, zabranu napuštanja boravišta i privremeno oduzimanje pasoša.

Ćulafić je igrač košarkaškog kluba Partizan.

(Tanjug)

2 komentara

  • Neki

    Imali smo prilike da vidimo kako prolaze naši državljani u sukobu sa njihovim…

  • Pera

    Ako je vest tačna, onda je to sramota za srpsko sudstvo. Da je obrnuta situacija, krivac bi morao da plati ogromnu odštetu, država da se izvini i odreši kesu. Ovako nešto je moguće samo kod “banana” država, dečko je jedva preživeo i ostaće mu trauma ko zna koliko dugo. Sramotno.

Ostavite komentar