U trendu

Maraton želja 12. put organizovan u Sokobanji

Maraton želja, manifestacija koja okuplje ljubitelje prirode i druženja, organizovan je danas 12. put u Sokobanji.

Učesnici manifestacije su po tradiciji obilazili lokalilitete za koje se veruju da ispunjavaju želje, čime su stekli pravo da učestvuju u nagradnoj igri koju je organizovala Trustička organizacija Sokobanje. 

Milena Milenković iz Turističke organizacije Sokobanje kazala je da su učesnici današnjeg Maratona želja obišli četiri lokacije – drvo želja na izletištu Banjica, Bogorodicu u steni i izvorište Rujnik u podnožju Sokograda i Grudonjske vodenice.  

„Posetioci su pomenute četiri lokacije morali da obidju u od 10 do 17 časova, a kao dokaz da su na tim mestima zaista bili poslužili su kuponi koje su im overavali naši volonteri“, rekla Milenković agenciji Beta. 

Milenković je rekla da su za učesnici Maratona želja koji su obišli sve četiri lokacije mogli da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje zanimljive nagrade. 

„Najvrednija nagrada je sedmodnevni boravak za dve osobe u Sokobanji, ali pored toga obezbedjene su i brojne druge manje nagrade poput besplatnog vikenda u Sokobanji, ručka za dve osobe, majica i kačketa. Nagrade je obezbedila Turistička organizacija Sokobanje“, izjavila je Milenković.

Prema njenim rečima, interesovanje za učešće u Maratonu želja bilo je zaista veliko tako da su za samo par sati od kada je maraton krenuo volonteri podelili više 400 kupona. 

„Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se ljudi druže, šetaju u prirodi i upoznaju sa lokalitetima na području Sokobanje“, istakla je Milenković. 

Maraton želja biće završen večeras u 20 časova izvlačenjem nagrada, a nakon toga biće izveden muzičko-poetski kabare „U ranu zoru“. 
               

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.