U trendu

Mihajlović:Srbija poštuje verske zajednice

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović razgovarala je danas s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Stanislavom Hočevarom, u nastavku redovnog dijaloga Vlade Srbije s poglavarima verskih zajednica u Srbiji.

Kako je sopšteno iz vlade, tema sastanka bila je uloga porodice i uloga žene u savremenom društvu, kao i delovanje humanitarnih organizacija Katoličke crkve u Srbiji.

„Samo zajedničkim dijalogom možemo da promenimo društvenu svest o ovom pitanju. Naše poruke moraju doći do svih građana, jer samo zakoni i institucije nisu dovoljni u pitanjima rodne ravnopravnosti i nasilja u porodici“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da od ljudi zavisi kojom će se brzinom implementirati zakoni.

Nadbiskup Hočevar je poručio da „siromaštvo nije samo materijalno“ i istakao da se uloga porodice u Evropi mora ojačati širokom podrškom svih učesnika i medija.

Mihajlovićeva je naglasila da su odnosi Vlade Srbije i Beogradske nadbiskupije konstruktivni i dobri.

Na sastanku se razgovaralo o načinu i o mogućnostima unapređenja saradnje, posebno u osnaživanju uloge porodice i ekonomski i socijalno ugroženih kategorija stanovništva.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.