U trendu

Milena Ivanović: „Imam i ja šta da pitam tužioce o smrti supruga Olivera“

Supruga Olivera Ivanovića rekla je za Večernje novosti da će imati šta da pita tužioce koji se bave slučajem ubistva lidera GI SDP.

Ovog meseca bi ona trebalo da dâ izjavu Specijalnom tužilaštvu, pošto su to učinili Ivanovićev brat i stranačke kolege.

Milena Ivanović kaže da će zbog zida ćutanja koji i dalje stoji, a u vezi je sa istragom, osim pitanja na koja će sama odgovarati, imati i ona šta da pita tužioce.

Iako je prošlo više od 100 dana od ubistva Ivanovića, niko od članova njegove porodice još nema nikakvu zvaničnu informaciju o slučaju. Njegova supruga kaže da ima razumevanja za to da se zbog istrage ne smeju saopštavati informacije, ali ukazuje na to da je dug period ćutanja od gotovo četiri meseca.

„Ono što me dodatno plaši je iskustvo iz nekih prethodnih slučajeva, gde se pokazalo da su sve manje šanse da se nešto otkrije kako vreme prolazi. Pitaću tužioce da li ovo odugovlačenje znači neki ozbiljan rad na slučaju i kada mogu da saznam rezultate tog rada, ili je u pitanju samo odugovlačenje da bi se sve sakrilo i zaboravilo“, navodi Ivanovićeva.

Prema njenim rečima, poneku nezvaničnu informaciju dobije iz privatnih izvora, ali ima i mnogo spekulacija.

„Zato je veoma bitno da znamo zvanično dokle se stiglo sa istragom i šta možemo da očekujemo. Naš jedini cilj je da se nađu i kazne počinioci i nalogodavci ovog gnusnog zločina, i od toga nećemo odustati. A veoma mi smeta tišina koja je zavladala oko ubistva…“, kaže.

Dom Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice od pre mesec dana je i bukvalno zatvoren, a Milena i njen sin Bogdan nastavili su život u Beogradu.

„Mitrovica mi je nepovratno uzela ono što sam najviše volela i zato sam odlučila, kad se ova tragedija desila, da zauvek napustim ovaj grad. Drugi razlog je to što je Oliverov grob u Beogradu i na ovaj način smo bliži njemu“, zaključuje Milena Ivanović.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar