U trendu

Mladić iz Srbije poginuo na brodu u Americi, još 5 povređenih

Miloš Marjanović (34) poginuo je juče u tragičnoj nesreći motornog broda na reci Meramek u blizini gradića Fentona, američka država Misuri.

Do nesreće je došlo nakon što se brod, u kome je pored Marjanovića bilo još pet srpskih državljana sa prebivalištem u regionu Čikaga, zakucao u kamenje u plitkom delu reke. Nakon udarca svi putnici broda su sleteli sa plovila, a Marjanović je na mestu poginuo.

Miloš Marjanović, rodom iz Leskovca, živeo je u čikaškom predgrađu Brukfild, gde je radio u jednoj radionici za popravku kamiona. Prema saznanjima Serbian Timesa, u Čikagu živi i Marjanovićev rođeni brat, koji je pozvan da preuzme telo. Među preostalim putnicima broda nalaze se još dvojica mladića iz Leskovca, po jedan iz Niša i Beograda, te devojka iz Vrnjačke Banje.

– Putnici sa broda su brzo vozili rekom u mraku, udarili su o kamenje u plitkom delu, nakon čega su odleteli sa plovila – izjavio je šef vatrogasnog bataljona Bil Modrošić.

Uskoro će biti organizovana i akcija prikupljanja pomoći za porodicu stradalog Marjanovića, kao i mladića koji je teško povređen u nesreći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.