MUP: Ima indicija u vezi snimka o ubacivanju listića u glasačku kutiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je došlo do indicija koje bi trebalo da dovedu do rasvetljavanja okolnosti vezanih za ubacivanje u kutiju listića koji liče na izborni materijal, sa snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

„Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzela konkretne korake u cilju utvrdjivanja autentičnosti glasačkih listića, kao i identiteta osoba koje se mogu čuti na snimku“, navodi se u saopštenju.

MUP Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal pokrenuo je u ponedeljak istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vidi ubacivanje u kutiju listića koji liče na izborni materijal, kako bi se utvrdilo da li su oni validni.

Tim povodom na razgovor u policiju je bio pozvan i muzičar Predrag Gostović koji je snimak postavio na društvenu mrežu Tviter.

On je rekao da snimak nije njegov, to jest da ga je pronašao na internetu, i dodao da policija zna identitet osobe koja ga je originalno postavila na mreže.

Gostović je za agenciju Beta rekao da je snimak pronašao na stranici pod nazivom „Dnevna doza SNS botova“ na Fejsbuku (Facebook), da ga je sačuvao u svom tabletu kako bi ga podelio i na Tviteru (Twitter), ali da je u medjuvremenu osoba koja ga je prvobitno šerovala na mreže obrisala.

„Delovalo mi je važno, pa makar bila i zezancija, ali kada je originalni aploud obrisan, bilo mi je jasno da je to neko od Vučićevih pristalica postavio kako bi sirotinji pokazali šta se radi po Srbiji i kako je on došao na vlast“, rekao je Gostović i dodao da iako zna ko je u pitanju, neće da kaže ime.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.