U trendu

MUP: Šarić uhapšen u okviru medjunarodne akcije Evropola i Evrodžasta

Optuženi za medjunarodni šverc kokaina Darko Šarić uhapšen je danas u Beogradu u medjunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Evropola (Europol) i Evrodžasta (Eurojust), u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, u okviru koje su uhapšeni članovi više organizovanih kriminalnih grupa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeno je pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Pored Šarića, za koga se sumnja da je organizator te kriminalne grupe, uhapšteni su i njeni članovi D.L, D.O, U.R. i D.M, dok se, kako se navodi u saopštenju, za ostalim članovima se intenzivno traga.

Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Šarić je ranije okrivljen za medjunarodni šverc kokaina i pranje novca, zbog čega je osudjen na 15 godina zatvora, ali se od kraja 2021. godine nalazi u kućnom pritvoru.

Mediji su preneli da je su hapšenja vezana za organizaciju ubistva koja su se dogodila u Srbiji, Crnoj Gori, kao i ubistvom dva pripadnika škaljarskog klana na grčkom ostrvu Krf.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar