U trendu

MUP: Stabilizovana situacija na mestu eksplozije u Leštanima, pretraga terena dronom

Pripadnici Sektora za vanredne situacije stabilizovali su situaciju u fabrici raketnog goriva u Leštanima u kojoj se oko 14 časova dogodila serija eksplozija u kojima su dve osobe stradale a 16 je povredjeno, izjavio je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

On je kazao da je petoro radnika spašeno iz fabrike kao i da vatrogasci spasioci pretražuju teren pomoću drona sa termovizijom kako bi locirali eventualne žrtve, preneo je MUP.

Majstorović je podsetio da je Komandno operativni centar Vatrogasno spasilačke brigade Beograd u 14.13 časova dobio dojavu da je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva u neposrednoj blizini Bubanj potoka.

On je kazao da je na mesto eksplozije upućeno 11 vozila i 36 vatrogasaca.

„Dolaskom na lice mesta ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva“, kazao je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

Kompanija EDePro, koja se bavi istraživanjem i proizvodnjom naoružanja i vojne opreme, potvrdila je da se eksplozija dogodila u magacinu gotovih proizvoda oko 14 časova.

„Svi naši napori, ljudski i svi raspoloživi resursi orijentisani su na evakuaciju i pružanje pomoći zaposlenima. Kompanija u potpunosti saradjuje sa svim hitnim službama na terenu i pruža svu moguću podršku“, naveli su iz kompanije EDePro.

Direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac izjavio je za Radio televiziju Srbije (RTS) da je posle eksplozije u toj ustanovi zbrinuto 10 osoba, od kojih su dve teže povredjene.

„Dominiraju teške opekotine ali ima i povreda glave, grudnog koša kao i unutrašnjih povreda zbog pritiska posle eksplozije“, kazao je Ercegovac.

Kako RTS saznaje, u magacinu se u trenutku eksplozije nalazilo 40 radnika.

Uzrok eksplozije za sada se ne zna, a uvidjaj je u toku.

Policija ne dozvoljava da se pridje i preusmerava saobraćaj.

U novembru 2008. godine u istoj fabrici dogodila se eksplozija kada su tri osobe povredjene, jedna teže i dve lakše.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar