U trendu

MUP upozorio građane na opasnost od lažnih saobraćajnih policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) upozorilo je danas građane da paze kako ne bi bili žrtve osoba koje se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju.

MUP je, u saopšenju ukazao, da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.

Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj, kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.

MUP je pozvao građane ukoliko su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, da to prijavite policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.

Policije je nedavno, kod Gornjeg Milanovca, uhapsila dve osobe osumnjičene da su se lažno predstavljale kao saobraćajni policajci i koristeći kola sa blinkerima zaustavljale i kažnjavale vozače.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.