U trendu

MUP uputio apel vlasnicima oružja da ga drže zaključano i da ne bude dostupno deci

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je danas na sve vlasnike oružja da ga drže savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da ne bude dostupno neovlašćenim licima, a posebno deci.

MUP je u saopštenju apelovao i da vlasnici provere da li je oružje nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

„U narednom periodu pripadnici MUP-a preduzeće sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima“, dodaje se u saopštenju.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost ljudi, oružje će biti oduzeto i biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji, dodaje se u saopštenju.

MUP je apel uputio nakon što je, kako se sumnja, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu oružjem svog oca u sredu ujutru ubio osam đaka i radnika obezbeđenja te škole, a povredio još šest učenika i nastavnicu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar