U trendu

MUP: Zbog poplava evakuisano 67 osoba

Pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 67 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka na jugu i istoku Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog ugroženosti u poplavama evakuisane su 32 osobe iz Doljevca, deset iz Bele Palanke, osam iz Bujanovca, šest iz Bojnika, četiri iz mesta Zlatokop kod Vranja, tri iz Pirota, dve iz Leskovca, jedna iz Dimitrovgrada i jedna iz Donje Trnave kod Niša.

Usled obilne kiše, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena je vanredna situacija na teritoriji gradova Niša i Leskovca, u opštinama Žitoradja, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince i Gadžin Han, kao i na delu opštine Prijepolje zbog snega.

Na teritoriji Nišavskog okruga spasena je jedna osoba u mestu Donja Trnava na Južnoj Moravi, a u Vranju su evakuisane četiri osobe u mestu Zlatokop.

Vatrogasno-spasilački bataljon na teritoriji Pčinjskog okruga juče je radio na crljenju vode iz poplavljenih domaćinstava u mestima Banjska, Kupinince i Zlatokop, a trenutno angažovani i na teritoriji Vranja i gradskoj opštini Vranjska Banja.

Na teritoriji Topličkog okruga pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Prokuplje crpljena je voda iz domaćinstava na teritoriji opština Žitoradja i u reonu sela Badnjevac, a ta akcija u toku je u selima Držanovac i Badnjevac, nedaleko od Žitoradje.

Na teritoriji Jablaničkog okruga, u Leskovcu, situacija je stabilna, a u Pirotskom okrugu poplavljena su domaćinstva u naseljima Sarlah, Rogoz, Prisijanskom naselju, dok su u okolini Dimitovgrada evakusiane četiri osobe.

Jutros je evakuisano osam osoba na teritoriji Bele Palanke, a stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog upravnog okruga je stabilno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.