U trendu

Muškarac preminuo u čekaonici ambulante u Kraljevu

U kovid ambulanti Infektivnog odeljenju u Kraljevu jutros je preminuo muškarac u čekaonici, a kako je kazao direktor Opšte bolnice „Studenica“ dr Zoran Mrvić čovek je došao sa jako teškom kliničkom slikom.

Mrvić je za Tanjug istakao da je preminuli muškarac u ambulantu primljen čim je ona počela da radi i da je najveći problem to što se pacijenti kasno javljaju.

„Mnogo puta smo apelovali da ne čekaju, nego da odmah dođu na pregled. Zato i radimo veći broj kontrola, kako bismo pogoršanja registrovali na vreme“, kazao je Mrvić.

Napominje da ljudi ne umiru zbog čekanja u ambulanti, već zbog pogoršanja zdravstvenog stanja usled inficiranja virusom korona

„Svi pacijenti se pregledaju, a oni hitni i prioritetni slučajevi se primaju preko reda“, ističe dr Mrvić.

U tom smislu, dodao je, da je pre nekoliko dana dovedena žena iz Vrnjačke Banje koja nije disala i navodi da je urađena reanimacija ali, nažalost, bez uspeha.

Prema rečima, dr Mrvića, u subotu je u bolnici obavljen 131 pregled, a u petak čak 200.

Osam lekarskih ekipa radi do 22 sata, kazao je dr Mrvić.

Jedna od pacijentkinja koja je u čekaonici bila zajedno sa preminulim muškarcem navela je da je „čovek samo pao“ i dodala da su ga lekari odmah uneli.

Inače, na teritoriji Kraljeva i dalje je teška situacija kada je u pitanju epidemija virusa korona, dnevno se testira oko 600 osoba, a broj pregleda u obe kovid ambulante – i u bolnici i Domu zdravlja je svakodnevno oko 500.

U bolnici je hospitalizovano oko 115 pacijenata i svi imaju tešku kliničku sliku.

Od početka epidemije na teritoriji grada na Ibru do juče, prema podacima Štaba za vanredne situacije Kraljevo, laboratorijski je potvrđeno 7.257 pozitivnih na virus korona, a od posledica virusa preminulo je 100 osoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.