U trendu

Na aerodromu zaplenjeni skupi kubanski lekovi, cigare i sat

BEOGRAD – Carinici su na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u dva slučaja u nekoliko prethodnih dana zaplenili kubanske homeopatske lekove, injekcije za lečenje raka i cigare, kao i skupoceni sat, čija ukupna vrednost premašuje 50.000 dolara.

Kako je saopštila Uprava carina, carinci su 10. decembra 2018. godine u saradnji s policijom na aerodromu zaustavili 39-godišnju Kubanku koja je iz Havane doputovala letom preko Moskve.

U njenom prtljagu, koji je detaljno pregledan, pronađeno je 45 pakovanja homeopatskog leka „VidatoX“, gotovo 100 doza injekcija „CIMAher“ koje se koriste u lečenju kancera i imunologiji, 75 doza inekcija za imunitet „Hebertrans“ i 100 kubanskih cigara različitih robnih marki. Ukupna vrednost lekova i cigara iz Kube procenjena je na oko 45.000 dolara.

Nekoliko dana ranije, 7. decembra 2018. godine, u pokušaju da prokrijumčari skupoceni muški sat robne marke „Breitling“, sprečena je 28-godišnja državljanka Srbije iz Sombora.

Ona je doputovala letom iz Ciriha, a prilikom pregleda, u njenom koferu, među ličnim stvarima, pronađen sat „Breitling“ u originalnoj kutiji, vredan nešto više od 6.000 dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar