U trendu

Na Gradini jutros zadržano oko 300.000 evra

Na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj, jutros je sprečen pokušaj krijumačarenja 300.000 evra, saopštila je Uprava carina Srbije.

U saopštenju se navodi da su carinici tokom uskršnjih praznika otkrili nekoliko prekršaja i izmedju ostalog sprečili pokušaj krijumčarenja oko pola miliona evra i više od 700 grama zlatnog nakita.

Dodaje se da je jutros na Gradini oko 9.30 zadržano skoro 300.000 evra.

„Oba putnika koja su se zatekla u automobilu su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, a da od novca kod sebe imaju po 500-600 evra. Carinici su ustanovili da suvozač nosi 177.500 evra, a vozač 100.000 evra“, navodi se saopštenju.

Suvozač je izjavio da je sav novac njegov i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a vraćen mu je dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak novca privremeno zadržan.

„Na istom graničnom prelazu 3. maja je prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, pretresom putnika i automobila, pronadjeno 70.000 evra. Novac je bio sakriven ispod suvozačkog sedišta i u naslonu zadnjeg sedišta. Kako su putnici rekli da je novac zajednički, vraćeno im je po 10.000 evra, koliko se bez potvrde o unosu u zemlju može preneti preko granice“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je 30. aprila na Gradini prilikom izlazne kontrole kod dvojice nemačkih državljana turskog porekla, koji su ka Turskoj putovali automobilom „BMW X6“, nemačkih registarskih oznaka, pronadjeno 77.000 evra.

„Istog dana na graničnom prelazu Horgoš je na ulazu u zemlju, prilikom detaljnog pregleda dvojice nemačkih državljana turskog porekla, koji su automobilom BMW nemačkih registarskih oznaka putovali na relaciji Nemačka-Turska, pronadjeno 75.000 evra“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je 29. aprila, na graničnom prelazu Gradina, kod državljanke Holandije turskog porekla pronadjeno od 700 grama zlatnog nakita – 24 zlatne narukvice, 20 zlatnika i više lančića, mindjuša, prstenova i privezaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar