Na vršnjačko nasilje u Aranđelovcu reagovao i ministar: Ovakve stvari se neće tolerisati

Na internetu osvanuo snimak užasnog zlostavljanja jedne učenice u Tehničkoj školi u Aranđelovcu. Reagovao i ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je najoštrije osudio nasilje nad učenicom Tehničke škole „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu koju su napali školski drugovi i drugarice. „Strašne su scene koje se mogu videti na snimku koji se pojavio na internet portalima“, kazao je on.

„Nedopustivo je bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko, jer to može ostaviti nesagledive posledice na decu koja su izložena maltretiranju u tom uzrastu“, naveo je Stefanović.

Policija će, kako je najavio, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

„Moramo kao društvo da pošaljemo jasnu poruku da ovakve stvari nisu prihvatljive i da se ne mogu tolerisati“, poručio je ministar Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Na Jutjubu se pojavio uznemirujući snimak,nastao u Tehničkoj školi „Mileta Nikolić“ iz Aranđelovca, a u kom grupa učenika udara drugu učenicu koja sedi na stolici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.