U trendu

Nakon tri godine skrivanja: Uhapšen Miloš Buha, osuđeni za ubistvo Vojislava Škrbića

Miloš Buha (46), koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva novosadaskog kriminalca Vojisalva Šrbića (39) 22. maja 2014. godine u novosadskom restoranu „Gondola“, uhapšen je nakon tri i po godine skrivanja.

Buha je uhapšen po poternici Višeg suda u Novom Sadu koji ga je osudio u odsustvu na 15 godina zatvora, a njegovog brata Dušana Buhu koji je uhapšen mesec dana nakon ubistva zbog istog dela sud je osudio na 18 godina, saopštila je novosadska polcija.

To je prvostena presuda za teško ubistvo i u toku je žalbeni postupak.

Miloš je sproveden u Okružni zatvor u Novom Sadu radi izdržavanja kazne zatvora, navela je polciija.

Dušan Buha je osuđen na 17 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo i još dve godine zatvora zbog krivičnog dela neovašćeno nošenje oružja, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora.

Mediji su preneli da je sudija Miroljub Novičević prilikom izricanja kazne naveo da je Miloš Buha dosta je pomogao Dušanu u izvršenju teškog ubistva, tako što je on prvi prišao Škrbiću i počeo razgovor sa njim, kako ne bi primetio šta Dušan radi.

Škrbića su mediji označavali kao moćnog novosadskog narko dilera.

Tokom višegodišnjeg suđenja, kako su pisali mediji, Dušan Buha je iz zatvora sa Klise uvek dovođen sa bukagijama na nogama koje mu ni tokom suđenja nisu skidane, dok je svakom prilikom obezbeđenje u sudu bilo dignuto na najviši nivo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.