U trendu

Naslovne strane za subotu 12. maj 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim strana izdanja za subotu, 12. maj, najviše pišu o mogućem povećanju penzija i o sprečenom napadu terorista na Besmrtni puk u Moskvi.

ALO – Pod naslovom „Šiptari planirali ubistvo Putina i Vučića“, najavljen je tekst u kome se navodi da su ruske specijalne službe sprečile teroristički napad u Moskvi, a da su mete bili predsednici Rusije i Srbije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić.

BLIC – O navodnim aferama ministra sporta Vanje Udovičića: „Zašto ovaj ministar još sedi u Vladi“. Listi piše i o prolasku u finale Evrovizije srpskih predstavnika, grupe Balkanika: „Nismo slavili, čuvamo se za finale“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o strategiji Kvinte za Kosovo i Metohiju: „Ubrzano rešenje na štetu Beograda“, kao i o tome da su Rusi sprečili napad terorista u Moskvi: „Putin i Vučić mete fanatika tokom marša“. Pod naslovom „Ruski patrijarh stiže u Srbiju“ list navodi da je poglavar Moskovske patrijaršije pozvan na jubilej 800 godina sticanja autokefalnosti srpske crkve.

DANAS – O mogućem ukidanju zakona o umanjenju penzija „Javna preduzeća koče povratak penzija“. U tekstu pod naslovom „Neposlušna odbornica dobila otkaz“ list navodi da je odbornica Jelena Djordjević dobila otkaz u niškom gradskom javnom preduzeću nakon što je najavila da će glasati protiv odluke da se niški aerodrom besplatno ustupi državi.

INFORMER – „ISIS pripremao pokolj u Moskvi“, naslov je pod kojim list piše da su ruski specijalci sprečili teroristički napad koji je navodno trebalo da bude izveden tokom parade na Dan pobede.

KURIR – O akciji ruskih specijalaca u Moskvi u kojoj je ubijeno 26 osumnjičenih terorista „Džihadisti pokušali da ubiju Putina i Vučića“. O hapšenju osumnjičenih za kradju u RTB Bor „Uhapšeno sedmoro zbog pljačke zlata“.

POLITIKA – O probijanju tunela kroz Frušku goru u Čortanovcima: „Najveće železničko gradilište u Evropi“. O povećanju penzija list piše pod naslovom „Vlada Srbije sprema dvogodišnje uskladjivanje penzija sa rastom BDP“.

SRPSKI TELEGRAF – List prenosi izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića „Raskrinkana zavera Zapada za slom Srbije“. O antiterorističkoj akciji u Moskvi „Pokušan atentat na Putina i Vučića tokom marša Besmrtnog puka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.