U trendu

Naslovne strane za subotu, 9. novembar 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za 9. novembar, najviše pišu o saobraćajnim pravilima za ograničenje brzine koje predlaže direktor preduzeća Putevi Srbije, o novim pozivima na saslušanja pred Specijalnim sudom za zločine OVK, o poseti Beogradu američkog zvaničnika zaduženog za kontrolu sankcija i drugim temama.

ALO – „Auto-putem brzina i do 150 kilometara na sat“, o izjavi direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka o ograničenju brzine na auto-putevima.

BLIC – „Ograničenje brzine 130 km na sat, na nekim deonicama tolerancija do 150“, o najavi direktora Puteva Srbije. O sastanku ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i direktora Radne grupe 231 Biroa Stejt departmenta za medjunarodnu bezbednost i kontrolu naoružanja Tomasa Zarzeckog „Bez sankcija Amerike zbog ruskog oružja“.

VEČERNJE NOVOSTI – O protestu Zagreba zbog postavljanja spomen ploče general-majoru JNA Mladenu Bratiću koji je komandovao napadom na Vukovar „Bratić smeta, dok veličaju Barešića“. List piše o pozivu za saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu koji je upućen predsedniku kosovske skupštine Kadriju Veseljiju „Tvorac zla ‘žute kuće’ ide na sud“. O predlogu direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka „Policija da ne kažnjava do 150 kilometara na čas“.

DANAS – Za list govori uzbunjivač iz valjevskog „Krušika“ Aleksandar Obradović koji je zbog svojih objava osudjen na kućni pritvor: „Vrh vlasti isisava novac iz vojnih fabrika“. „Srbija ne veruje RTS-u“, istraživanje Fondacije Konrad Adenauer o poverenju u javni servis.

SRPSKI TELEGRAF – „Makron: Pored Srbije tampirana bomba“, list piše o navodima da Bosni i Hercegovini preti povratak džihadista, zbog „paklene mašine koja ozkucava tik-tak“. „Dodik: To je istina na koju dugo ukazujem, ovo je opasnost za celu EU“.

INFORMER – Izveštaj lista sa novog autoputa koji će danas biti pušten u saobraćaj pod naslovom „Do Bugarske za tri sata“.

KURIR – List piše o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se u ponedeljak sastati u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom „Vučić u Ženevi: Pitaću Makrona ko može u EU“.

POLITIKA – „Danas otvaranje istočnog kraka Koridora 10“, o završetku kompletne deonice autoputa do granice s Bugarskom. List na naslovnoj strani najavljuje intervju sa šefom diplomatije Indije Subramanjamom Džaišankarom „Ekonomske veze Srbije i Indije će jačati nezavisno od EU“. „I zabrana pušenja uslov za ulazak u EU“, o tome šta donosi Poglavlje 28.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.