Nemačka policija poklonila šest vozila srpskoj policiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas izjavio u Beogradu posle sastanka sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom da je saradnja srpske i nemačke policije imala odlične rezultate u suzbijanju kriminala.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Stefanović i Ditman sastali su se povodom donacije šest vozila koje je nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova poklonilo Upravi kriminalističke policije MUP-a.

Ditman je istakao da je tim poklonom nemačka policija želela da zahvali srpskim kolegama kao pouzdanim, profesionalnim i angažovanim partnerima.

„U mnogobrojnim situacijama, Upravu kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije doživeli smo kao pouzdanog, profesionalnog i angažovanog partnera, zbog čega nam je stalo da joj pružimo podršku“, naglasio je Ditman.

Stefanović je podsetio na zajedničke akcije u kojima su razbijene organizovane kriminalne grupe, a posebno je pomenuo zaplenu 300 kilograma kokaina.

„Ove akcije pokazuju da bliska saradnja i razmena informacija daju rezultate i omogućavaju da naše zemlje budu bezbednije“, rekao je ministar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.