U trendu

Nova S: Tužilaštvo otvara predmet o podvodjenju maloletnica u Jagodini

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiraće danas predmet povodom navoda o podvodjenju maloletnica u tom gradu koji je na konferenciji za novinare iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, prenose mediji.

Viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković rekao je za portal Nova S da tužilaštvo ima saznanja iz medija i inicijativu predsednika Skupštine Jagodine Dragana Markovića kojom se zahteva utvrdjivanje svih okolnosti.

„Zbog toga ćemo formirati predmet radi prikupljanja obaveštenja i utvrdjivanja eventualnih postojanja krivičnih dela“, rekao je Vučković.

Nova saznaje da bi tužilaštvo uskoro trebalo da izda nalog policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja o tim događajima, odnosno da pokrene predistražne radnje.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je juče Markovića da je organizovao „žurke“ u selu Končarevo kod Jagodine na kojima su „devojčice od 15, 16, 17 godina“ podvodjene pojedinim funkcionerima.

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma odbacio je te optužbe kao „najgnusnije laži koje je ikada čuo“ i najavio da će tim povodom, sam otići u tužilaštvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar