U trendu

Novi načelnik Uprave Kriminalističke policije Srdjan Paskvali

Dosadašnji pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Srdjan Paskvali imenovan je za načelnika te Uprave, čime je taj veoma važan sektor u policiji dobio šefa nakon više od godinu dana, prenose mediji.

Prethodni načelnik Uprave krminalističke policije Rodoljub Milović smenjen je u junu 2014. godine.

Paskvali je, pre imenovanja, nekoliko godina bio pomoćnik načelnika UKP. Rešenje o njegovom postavljenju potpisao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u dogovoru sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, koji je posle smene Milovića obavljao i funkciju šefa UKP.

Paskvali je počeo da radi u beogradskoj policiji, gde je nekoliko godina bio u odeljenju za uvidjaje. Najviše iskustva stekao je tokom prikupljanja dokaza o brojnim zločinima devedesetih godina prošlog veka.

Kada je formirana Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK) Paskvali je bio jedan od šefova odeljenja za suzbijanje opšteg organizovanog kriminala. U UBPOK je došao iz jedinice „Poskok“, koju su posle 2000. godine formirala tri koministra unutrašnjih poslova u prelaznoj vladi.

„Poskok“ se bavio rasvetljavanjem najtežih krivičnih dela iz devedesetih – počev od ubistva Slavka Ćuruvije, zločina na Ibarskoj magistrali, do nestanka Ivana Stambolića. Bio je i član tima koji je istraživao otmice „zemunskog klana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.