U trendu

Očekuje se pritvor za osumnjičenu za pokušaj ubistva Beka

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da će tužilac nakon saslušanja odrediti pritvor do 30 dana za N.A, osumnjičenu za umešanost u pokušaj ubistva biznismena Milana Beka.  

„Istraga ide u dobrom pravcu, ali ne znam da li će N.A. danas sarađivati u razgovoru sa policijom i tužiocem“, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.  

On je apelovao na medije da ne šire dezinformacije o uhapšenoj i ne obmanjuju građane.

„Ova žena nije sa severa Crne Gore, nije učestvovala u bombaškim napadima, niti ‘upucavanjima’. Sve te informacije su netačne i ja sam na neki način zadovoljan jer ne cure informacije istrage“, rekao je on.

Stefanović je potvrdio da se uhapšena N.A, njen suprug i brat dovode u vezu sa grupom pljačkaša „Pink panter“, ali da policija to još istražuje.   

Ministar je naglasio da je za sada jedino nepobitno utvrđeno da je DNK uhapšene žene na jednoj od čaura nađenih na mestu odakle je novmebra prošle godine pucano na Beka, ali je dodao da se utvrđuje kako je DNK dospela na čauru.  

Stefanović je juče izjavio da je policija privela N.A. (31) iz Beograda zbog umešanosti u oružani napad na biznismena Milana Beka.

Beka su 15. novembra prošle godine u Beogradu, ispred njegove kuće na Senjaku, vatrenim oružjem ranili nepoznati napadači. Zadobio je povrede stomaka i grudi, nakon čega je operisan.

Prvi put se potom pojavio u javnosti u martu, u Specijalnom sudu gde je svedočio u postupku o privatizaciji Luke Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.