U trendu

Okanović: Vozači da prave češće pauze

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović apelovao je danas na vozače da prave veće pauze tokom vožnje na dužim relacijama, a na nadležne da obezbede da radovi na autoputevima ne dovode do zastoja većih razmera u saobraćaju.

On je naveo i da je na početku leta, kao i prethodnih godina povećan broj saobraćajanih nesreća a da se vozačima savetuje da ne voze pod dejstvom alhohola, da poštuju ograničenje brzine i da praviti što češće pauze zbog odmora.

„S obzirom da je počela letnja sezona na putevima su često i neiskusni vozači koji bi trebalo da prave duže pauze čim osete prve znake umora, a ne da nastave da upravljaju vozilom“, rekao je Okanović Beti.

Okanović je apelovao na nadležne da obezbede da izvodjenje radova na autoputu ne dovodi do većih zastoja, posebno od 15. juna do 31. avgusta kada najviše vozila prolazi srpskim drumovima.

Prema njegovim rečima, visoke temperature dodatno dovode do nervoze medju vozačima čemu doprinosi i zastoji zbog radova na pojedinim deonicama.

Okanović je apelovao i na vozače motorcikla da obavezno, ne samo nose već i da vežu kacigu kako bi se i time smanjili rizik od povreda u saobraćajanim nesrećama.

Na srpskim drumovima, u ovoj sedmici došlo je do više saobraćajnih nesreća u kojima je bilo povredjenih i poginulih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar