U trendu

Osumnjičenom za pokušaj ubistva Beka produžen pritvor

Viši sud u Beogradu produžio je danas pritvor Aleksandru Zdravkoviću osumnjičenom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

 

Sudija za prethodni postupak doneo je resenje kojim je Zdravkoviću produžio pritvor za još 30 dana, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Protiv Zdravkovića je u toku istraga koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“.

On je uhapšen 18. jula, a na salsušanju u tužilaštvu se branio ćutanjem.

Sumnja se da je pucao na Beka i teško ga ranio ispred njegove kuće na Senjaku 14. novembra 2014. godine.

Prema pisanju beogradskih medija, Zdravković je ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik zemunskog klana, a uhapšen je na osnovu DNK, jer je početkom jula, kada je pušten iz pritvora, ranjen u ruku pošto su nepozata lica pucala na njega.

S obzirom na to da je od ranije poznat policiji, ali i sumnje da ima veze sa pokušajem ubistva Beka, inspektori su tokom uviđaja ovog dela uzeli njegov DNK.

Upoređivanjem tog i biološkog nalaza iz baze MUP-a, inspektori su zaključili da reč o istoj osobi, preneli su mediji.

Zdravković je u aprilu izručen Srbiji iz Nemačke povodom otmice zbog koje je bio u pritvoru, ali je u međuvremenu tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja pa je pušten na slobodu.

Nedavno je Viši sud u Beogradu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.