U trendu

Otac nastradale Andree Bojanić najavio žalbu, oglasio se i Željko Mitrović

Otac nastradale Andree Bojanić najavio je da će podneti žalbu na odluku da sin vlasnika „Pinka“ Željka Mitrovića nosi nanogicu 12 meseci.

Savo Bojanić izjavio je da je odluka Prvog osnovnog suda u Beogradu u slučaju sina vlasnika Pinka Aleksandra Mitrovića „presuda ocu, a ne sinu“ i da je reč o „politički motivisanoj presudi“.

Kako prenosi portal Raskrikavanje, Savo Bojanić je najavio da će podneti žalbu na tu odluku a taj portal navodi da je žalbu najavilo i Prvo osnovno tužilaštvo.

Aleksandar Mitrović je osuđen je na 12 meseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim vozilom na godinu dana za dva krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Posle izricanja presude njegovom sinu, oglasio se i vlasnik TV Pink Željko Mitrović, koji je na Tviteru napisao da je Aleksandar nevin.

„Posle tri veštačenja, koje nisam tražio ja ili moj sin Aleksandar, već tužilaštvo, sva tri su potvrdila da moj sin Aleksandar nije krivm ali je danas sud osudio mog sina samo zato što je moj sin! E, moj časni sude!“, napisao je Željko Mitrović na Tviteru.

Aleksandar Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pešačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Mitrović je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca Andrea Bojanić je odletela 29 metara.

Mitrović se udaljio sa mesta nesreće, a policiji se javio naknadno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.