U trendu

Otkriven motiv porodičnog masakra u Gnjilanu?

Kosovska policajka Valjdete Blaca (45) pobila je porodicu u okolini Gnjilana, a istražuje se da li je motiv ubistva to što su joj roditelji i braća prebacivali jer se nije udala. Ona se potom ubila, a službeni pištolj pronađen je u njenoj ruci, pokazala je istraga.

Pripadnica kosovske policije Valjdete Blaca (45), kako se sumnja, ubila je u gnjilanskom naselju Bujani majku Hanifu (66), oca Zećira (70) i braću Bljerima (33) i Fisnika (34), a zatim je presudila sebi hicem iz službenog pištolja, objavile su Novosti. Prema nezvaničnim saznanjima u kosovskoj policiji u Gnjilanu, gde je Valjdete radila, ona se nakratko pojavila na poslu i ništa nije ukazivalo da će nešto kasnije dogoditi zločin.

„Sa kolegama na poslu Valjdete je normalno razgovarala i oko podneva je otišla kući, gde se iz zasad nepoznatih razloga, navodno, posvađala sa roditeljima i braćom“, rekao je za „Novosti“ izvor iz kosovske policije u Gnjilanu.

Uprkos spekulacijama komšija i nekih medija da je zločin možda počinio jedan od njene braće, a da je ona zatim ubila njega pa sebe, policija i tužilaštvo saopštili su da je službeni pištolj pronađen u Valjdetinim rukama i da je najverovatnije ona počinila višestruko ubistvo i samoubistvo. Zasad nema dokaza da je pronađeno drugo oružje.

Tužilac Arben Kadriu je rekao da je Valjdete u policiji radila 18 godina i da je kao aktivni policijski službenik obavljala složene zadatke, ali da nikada nije imala propuste u službi.

„Delovali su kao složna porodica, ali su očigledno skrivali neke svoje probleme. U stvari, Valjdete i njena braća još nisu oformili svoje porodice, što je mogao biti jedan od razloga za nesuglasice i svađu sa roditeljima“, kazao je jedan od rođaka ove porodice.

On je dodao da je nerešen bračni status Valjdete verovato bio razlog svađa u porodici, jer su joj roditelji i braća, navodno, često sugerisali da bi trebalo da se uda, ali kao porodica nisu imali materijalnih niti bilo kakvih drugih problema.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar