U trendu

Otkrivene radionice za izradu falsifikovanih dokumenata

U Beogradu su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su falsifikovale lična dokumenta, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Sumnja se da su B.B (57), R.V. (37) i R.D. (56) u dužem vremenskom periodu u iznajmljenim stanovima na području Beograda, izradjivali falsifikovana lična dokumenta, putne isprave, vozačke dozvole Srbije, zemalja iz regiona i zemalja Evropske unije.

Pretresom stanova na više lokacija u Beogradu policija je našla dve improvizovane radionice za izradu falsifikovanih dokumenata i zaplenila 89 blanko obrazaca za pasoše Slovenije, sedam obrazaca za pasoše Srbije, pet falsifikovanih vozačkih dozvola Srbije, dve falsifikovane lične karte Srbije, 40 vozačkih dozvola i ličnih karata zemalja Evropske unije, veliku količinu holograma Srbije i zemalja EU.

Policija je zaplenila i više kutija s kartonima i plastičnim folijama za izradu falsifikovanih dokumenata, nekoliko štampača i mašina za plastificiranje, skenera, aplikacija, otisaka pečata, četkica, rezača i drugog alata za izradu, nekoliko kompjutera i kompjuterske opreme na kojoj je pripremano štampanje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprava biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.