U trendu

Podignute optužnice protiv 38 osoba, takozvanih Vračaraca

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je podignuta optužnica protiv 38 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe nazvane „Vračarci“.

Ta grupa se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju i za pranje novca.

Optužnicom se organizatori te kriminalne grupe Nikola Vušović i Uroš Piperski, zajedno sa ostalim okrivljenim pripadnicima terete za ubistva Aleksandra Halabrina u martu, Dragana Ristića u septembru i Aleksandra Šarca u oktobru 2020. godine.

Optuženi su i za pokušaje ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića u oktobru 2019. godine, Samira Divljanovića u decembru iste, Miloša Nilovića u maju i Andrije Zarića u novembru 2020. godine i Arsenija Stefanovića u februaru 2021. godine.

Kako je saopštilo tužilaštvo, od 38 okrivljenih 20 se nalazi u pritvoru, dvojica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora zbog ranije izvršenih krivičnih dela, pet je lišeno slobode u drugim zemljama, dok je 11 u bekstvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.