U trendu

Pokvarile se pokretne stepenice, povređeno 20 ljudi: ‘Navijači pevali i skakali’ (video)

U Rimu su se večeras na metro stanici „Republika“ urušile pokretne stepenice, zbog čega je povređeno najmanje dvadesetak ljudi, od čega osmoro teško, a većina povređenih su navijači CSKA koji su išli na stadion „Olimpiko“ na meč fudbalske Lige šampiona njihovog tima sa Romom.

https://twitter.com/Breaking911/status/1054803733907996673

Jedan video na Tviteru pokazuje ljude koji naglo klize niz stepenice, padajući jedni na druge na dnu.

Rimski list „Mesađero“ navodi da se nesreća desila u vreme najvećeg špica u 19 časova i da je jednom od Rusa amputirana noga.

Deo navijača bio je zarobljen među komadima metala, a dnevnik navodi se da su ruski navijači trčali u panici uz stepenice ka izlazu sa stanice obarajući ljude koji su silazili ka metrou, zbog čega je bilo još povređenih.

Ansa navodi da je jednom od navijača amputirana polovina stopala, dok je drugi odveden u bolnicu zbog loma kostiju.

Na mesto nesreće izašle su hitne službe, a stanica je zatvorena. Većina povređenih zadobila je povrede nogu. U incidentu su učestvovali i navijači ruskog kluba CSKA, koji večeras igra Ligu šampiona protiv Rome.

– Grupa navijača CSKA spuštala se u stanicu. U tom trenutku stepenice su se urušile – rekao je policijski portparol, dodajući da su većina povređenih navijači tog kluba. Svedoci kažu da su navijači pevali i skakali pre nego što su stepenice popustile.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.