U trendu

Policija prikazala svoju obučenost u prvom delu vežbe Odgovor 2021

Združena taktička vežba policije i Vojske Srbije sa bojevim gadjanjem „Odgovor 2021“ počela je danas simuliranom akcijom savladavanja terorista i oslobadjanja talaca na vojnom poligonu „Orešac“ kod Vršca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U prvom segmentu vežbe učestvovalo je 312 pripadnika policije i vojske, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Ratnog vazduhoplovstva i protiv-vazduhoplovne odbrane.

Uz upotrebu osam helikoptera, 22 borbena oklopna vozila, sedam desantnih čamaca, tri sistema bespilotnih letelica i antidronsistema, pripadnici policije i vojske su savladali i neutralisali teroriste, koji su u ovom scenariju izvršili napad na farmaceutsku industriju u Vršcu i evakuisali se u rejon Orešca.

Tokom ove protivterorističke operacije prikazana je i akcija oslobadjanja talaca koje su „teroristi“ držali u autobusu otetom iz Vršca.

Drugi deo vežbe u kojem će jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova prikazati postupke ojačane borbene grupe u odbrani sa prelaskom u napad biće prikazan na vojnom poligonu „Pasuljanske livade“ kod Paraćina.

Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i druge visoke zvanice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.