Policija uhapsila sina Fatmira Musliua zbog šverca duvana

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su danas, u porodičnoj kući u bujanovačkom selu Končulj, Fatljuma Musliua (32), sina predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Musliua, zbog šverca duvana.

Jonuz Musliu je agenciji Beta rekao da je policija u njegovu kuća upala jutros oko 6 sati, po nalogu Specijalnog suda iz Beograda, i ocenio da su pretres i hapšenje njegovog sina Fatljuma „pritisak za iseljavanje Albanaca i nasilje prema Albancima“.

„Tačno oko 6 sati, kada sam izašao u avliju, čuo sam: ‘Stoj ili pucam’. Sve je bilo opkoljeno a policajci sa oružjem su rekli da imaju nalog za pretres. Prvo su pitali da li imam oružje, na šta sam im odgovorio da nemam. Prilikom pretresa polomili su vrata i staklo, polomljena su i ulazna vrata na dve komšijske kuće, tražili su duvan i oružje a, iako ništa nisu našli, uhapsili su mog sina“, kazao je Musliu.

On je dodao da je isto tako bilo i ranije, svake druge ili treće godine, kada se „pravio spektakl sa Albancima“.

„Ovo je direktna osveta meni, a moj sin ni kriv ni dužan za to ispašta. Uhapšen je a da prilikom pretresa nisu našli ništa od toga zbog čega su dobili nalog za pretres već samo telefon i ništa drugo“, kazao je Musliu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.