U trendu

Policija zaplenila 16 kilograma marihuane

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, u nastavku akcije „Trn“ uhapsila je šestočlanu kriminalnu grupu i zaplenila oko 16 kilograma marihuane, saopštio je danas MUP Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšenima A.A. (44), B.L. (48) i S.B. (47) iz Subotice, A.N. (45) i V.A. (46) iz Velikog Trnovca i J.J. (28) iz Novog Kneževca, odredjeno je zadržavanje do 48 sati, zbog trgovine drogom.

Oni se terete da su od januara do 22. juna 2016. godine krijumčarili marihuanu iz Albanije, a uhvaćeni su prilikom primopredaje oko šest kilograma marihuane u vikendici u okolini Subotice.

„Pretresom kuće S. B. pronadjeno je oko osam kilograma marihuane. U prethodnom periodu od ove organizovane kriminalne grupe zaplenjeno je dva puta po kilogram marihuane, a ukupna vrednost svih zaplena je oko 20.000 evra“, navodi se u saopštenju.

U okviru akcije „Trn“ u februaru 2016. godine uhapšene su dve osobe u Beogradu, za koje se pretpostavlja da su marihuanom snabdevale navedene organizovane kriminalne grupe.

Od početka akcije, ukupno je zaplenjeno oko 29 kilograma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.