U trendu

Polovina zatvorenika na drogama

Slučaj majke koja je uhapšena u ponedeljak posle pokušaja da sinu u zatvoru u KPZ Zabela u Požarevcu prokrijumčari heroin u telesnoj šupljini, samo je jedan u nizu nesvakidašnjih načina unošenja narkotika u zatvor.

Ova žena je planirala da drogu izvadi u toaletu zatvora. Njen sin je trebalo da je proguta, a zatim izbaci iz svog probavnog sistema da bi je koristio.

Najdramatičniji primer pokušaja unošenja droge u zatvor je kada je majka stavila narkotik u bebinu pelenu, ocenjuje Zorana Vučićević, portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Zatvorsko obezbeđenje je drogu nalazilo i u đonovima cipela, originalnim pakovanjima paste za zube, hrani, u porubu na stvarima…

Nema pravila u kojim se zatvorima najviše diluje droga. To zavisi od broja osuđenika. Ipak, tvrdi Vučićevićeva, najveća količina narkotika nikada ne dospe u zatvor.

„Što je ustanova veća, tu postoji više pokušaja krijumčarenja droge. To su beogradski Okružni zatvor, i tri najveća KPZ-a – Niš, Požarevac i Sremska Mitrovica”, navodi Vučićevićeva.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar