Porodica Milana Rmuša demantuje Policijski sindikat Srbije

BEOGRAD – Porodica pripadnika MUP-a, vatrogasca Milana Rmuša, koji je prošle godine stradao u požaru u Fabrici hartije „Beograd“ na Adi Huji, kaže da su neistiniti navodi predstavnika Policijskog sindikata Srbije objavljeni na društvenim mrežama, smatrajući da su time zloputrebili smrt kolege.

„Iznošenjem neistina na društvenim mrežama predstavnici Policijskog sindikata Srbije, čini nam se svesno, na godišnjicu smrti našeg supruga, sina i brata Milana Rmuša otvaraju ponovo rane porodici i pokušavaju da uvuku našu porodicu u svoje raznorazne igre“, navodi se u pismu porodice dostavljem Tanjugu.
Policijski sindikat Srbije, inače, na svom je Fejsbuk profilu, pored ostalog, naveo: „Vredi napomenuti i to da su nas prošle godine nazvali članovi porodice Milana Rmuša da nas zamole da prestanemo da napadamo ministra i Marića u medijima, tvrdeći da su bratu i supruzi pokojnog Milana Rmuša obećali zaposlenje u MUP-u. Prema našim informacijama do dana današnjeg oni nisu dobili zaposlenje. Sramota“.

Porodica, međutim, u pismu negira da MUP, odnosno ministar unustrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, nisu pomogli porodici, napominjući da je ubrzo nakon Milanove smrti njegova supruga zaposlena u MUP-u, kao što je i obećano.

„Zbog toga smo i šokirani iznošenjem lažnih tvrdnji. Da su iskreno zabrinuti za našu porodicu, mogli su da provere sa nama šta je istina, pre nego što su odlučili da uvlače porodicu Rmuš“, navodi se u pismu.

Porodica je apelovala na predstavnike Policijskog sindikata Srbije da prestanu da njihovu tragediju koriste za njihove lične interese.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike