U trendu

Posle zabrane studenti organizuju tribinu o CarGo ispred Pravnog fakulteta

Studenti iz organizacija „Forum studenata prava“ i „Studenti za slobodu“ najavili su će se tribina „Pravo i preduzetništvo: Slučaj CarGo“ ipak održati naredne nedelje, ali ispred Pravnog fakulteta u Beogradu, saopšteno je iz kompanije CarGo.

Ta tribina je trebalo da bude odžana na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu sutra, ali je uprava fakulteta odlučila da je otkaže jer su taksisti pretili da će blokirati fakultet.

Jedan od organizatora tribine Nemanja Antonijević rekao je danas da neće podleći pritiscima i da će se boriti da se čuju različita mišljenja i zaštiti sloboda govora.

„Nakon zabrane, više nije reč samo o jednoj kompaniji, već je ovo postalo pitanje svih nas“, rekao je Antonijević.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić zahvalio je danas studentima na pozivu i na hrabrosti da jasno stave do znanja svima da će se boriti za slobodu i prava svih gradjana Srbije.

„Studenti koji se bore za slobodu govora su prava slika Srbije, a ovakvim odgovornim i zrelim ponašanjem naši mladi pravnici svima ulivaju nadu da će Srbija biti moderna i razvijena zemlja u kojoj će vladati pravo, a ne karteli i njihova sila“, istakao je Guberinić.

Tribina „Pravo i preduzetništvo: Slučaj CarGo“ ponovo je zakazana za utorak, 17. marta u 14.00 i održaće se ispred Pravnog fakulteta, a skup je prijavljen i policiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.