U trendu

Požar u zgradi srpske misije pri UN u Njujorku, ima povređenih (video)

Njujorška vatrogasna služba saopštila je da je na trećem spratu zgrade na Menhetnu, u kojoj se nalazi srpska misija pri Ujedinjenim nacijama, u nedelju uveče izbio požar, prenose američki mediji.

Troje civila i jedan vatrogasac zadobili su lakše povrede u požaru na Petoj aveniji u blizini 67. ulice, preko puta Central parka.

Kako prenose mediji u Srbiji, požar je prijavljen oko 20.40 po lokalnom vremenu, a nešto više od sat kasnije bio je pod kontrolom, posle intervencije više od 100 vatrogasaca.

Uzrok požara još nije poznat, a nema ni potpunog izveštaja o tome kolka je šteta na zgradi koja je pod zaštitom države Njujork od 1966. godine.

Zgrada koja je izgrađena 1905. godine bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama. Projektovala ju je ista njujorška arhitektonska firma „Voren i Vetmor“, koja je osmislila i Grand Central stanicu na Menhetnu.

Zgrada se trenutno prodaje, jer su države naslednice bivše SFRJ postigle dogovor o tome, a cena koja se traži je 50 miliona dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar