Pretučen predsednik opštine Niška Banja

Nepoznati mladić napao je jutros oko 8:30 predsednika opštine Niška Banja Dejana Jovanovića, nanevši mu lakše telesne povrede.

Napadač, za koga Jovanović kaže da nije stariji od 25 godina i da nije pokušao da ga opljačka, već je želeo samo da fizički nasrne na njega, najpre je predsednika niške opštine udario u slepoočnicu, a zatim ga srušio na zelju naočigled mnogih prolaznika.

Jovanović veruje da motiv mladića nije bila pljačka, već da je u pitanju klasična „sačekuša“.

„Jutros sam krenuo na posao sat vremena kasnije, jer sam prethodne večeri dugo bio kod gradonačelnika, raspravljalo se o budžetu. Pretpostavljam da me napadač čekao na ulici tih sat vremena. Prišao mi je sa leđa i udarilo me u desnu slepoočnicu. Kada sam pao, on je krenuo prema meni da nastavi verovatno posao koji je započeo, ali su tada prolaznici počeli da viču „zašto to radiš, to je predsednik“ i onda je on pobegao“, kaže Jovanović. Dok je napadač bežao kroz park, Jovanović je otrčao u Policijsku stanicu, odakle su izašli policajci, ali nisu uspeli da pronađu počinioca.

On kaže da ne sumnja ni na koga u okviru stranke, ali da veruje da napad možda ima veze sa privatizacijom hotela u toj banji, prenose Novosti.

„Mi smo mi ovde u banji počeli da rasvetljavamo mnoge stvari, oko privatizacije hotela u Niškoj Banji i oko Loznog kalema i definitivno sumnjamo da smo tu zagazili na tlo neke strukture kojoj nikako ne odgovara da se to raspetlja. Ovo nije stranačka priča jer sam ja dobar sa svima njima, mi smo takoreći posebna opština u banji“, ističe Jovanović.

U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da je predsednik opštine Niška Banja prijavio slučaj policiji, koja je obavestila Tužilaštvo i da je intenzivan rad policije na otkrivanju osobe koja je udarila Jovanovića u toku.

„Zamenik javnog tužioca je odmah naložio da se podnese krivična prijava, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje“, dodaju u Tužilaštvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.