U trendu

Pretučen radnik obezbedjenja u Zidjinu

Radnik firme Ineks-plus (S.S.) zadužen za obezbedjenje kod kriveljske flotacije u kompaniji Zidjin u Boru, sinoć je napadnut i brutalno pretučen, saopštio je Zidjin Srbija. On je bio u redovnoj patroli kada se napad dogodio, a zašto je do toga došlo i ko su batinaši utvrdjuje policija.

Kako je policiji rekao pretučeni radnik, iz obližnje šume izašlo je nekoliko ljudi sa fantomkama na glavama i odmah su ga napali, a on se onesvestio usled povreda.

Brojne povrede po glavi i telu govore da su batinaši nastavili da ga tuku onesvešćenog, navodi se u saopštenju.

Povredjeni radnik zbrinut je na Odeljenju neurohirurgije u borskoj bolnici i prema rečima doktora Siniše Srbulovića ima povrede mekih tkiva glave.

„Motiv napada na službenika S.S. još uvek nije utvrdjen. Postoji mogućnost da se u tom trenutku i na toj lokaciji spremala velika kradja, koju je on svojim prisustvom omeo. Ovaj mučki napad je kulminacija bahatosti lokalnih kradljivaca sekundarnog bakra, jer je S.S. za dlaku izbegao najgori mogući scenario. Mogli su da ga ubiju“, rekao je komandir Ineks-plusa Dragiša Ivković.

Dodaje je da je od početka godine bilo desetak napada na službena lica.

Kompanija Zidjin Srbija je u saopštenju navela da najoštrije osudjuje bilo kakav vid nasilja i poziva sve nadležne državne institucije da suzbiju zločin i kradje, a pravosudne organe da ubrzaju pregled, vodjenje i procesuiranje ovakvih slučajeva i strogo kazne vinovnike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.