U trendu

Prevrnula se skela na Zapadnoj Moravi, u reku upalo petoro ljudi

U selu Selište kod Trstenika prevrnula se skela na Zapadnoj Moravi na kojoj je bilo petoro ljudi. Prema prvim informacijama, jedna osoba je nestala, javljaju mediji.
Četiri osobe su uspele da isplivaju i trenutno im se ukazuje pomoć, piše Kurir, a za muškarcem, starim oko 70 godina se traga.

Skelu uglavnom koriste meštani za prevoz poljoprivrednih mašina.

U ovom selu se juna 2019. udavio meštanin V. C, podsećaju Novosti.

Vodostaji na rekama u blagom opadanju ili blagom porastu

Vodostaji na velikim rekama u Srbiji nalaze se ispod nivoa redovne odbrane od poplava prema hidrološkim prognozama RHMZ-a, saopštilo je JVP „Srbijavode“.

Vodostaj na Dunavu i Velikoj Moravi je u blagom opadanju, dok su vodostaji na Savi, Drini i Zapadnoj Moravi u blagom porastu, bez približavanja upozoravajućim nivoima. Vodostaji na Dunavu, Tisi i na Savi su u domenu srednjih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti, preneo je Tanjug.

U skladu sa prognozama RHMZ-a i stanja zaštitnih objekata, svi objekti iz Operativnog plana za odbranu od poplava za 2020.godinu preduzeli su pripremne radnje u cilju sprečavanja plavljenja područja.

Na vodnim jedinicama „Drina-Loznica“, „Pančevački rit“ i „Zapadna Morava – Kruševac“ dežurne službe JVP “Srbijavode“ i nadležna vodoprivredna preduzeće sprovode 24-časovna dežurstva i prate situaciju na terenu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.