U trendu

Pucnjava u Beogradu: Ranjen poznati crnogorski biznismen, bio u društvu vladike Joanikija

U pucnjavi u beogradskom hotelu „Kraun plaza“ ranjen je poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović, javljaju „Novosti“.

Prema izvorima Novosti, na vlasnika nikšićkog „Neksana“, koji je poznat kao protivnik režima u Podgorici i veliki ktitor SPC, nepoznati napadač večeras je ispalio hitac u lobiju hotela „Kraun plaza“.

Prema nezvaničnim informacijama „Novosti“, na Davidovića je najverovatnije pucano iz snajpera. Izvori lista prenose da je na Novom Beogradu pronađen zapaljen automobil „reno“ u kojem se nalazila snajperska puška.

Davidović je bio u društvu vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Kako su svojevremeno pisali mediji u Crnoj Gori, Davidović je prethodnih godina bio zainteresovan za javno bavljenje politikom. Kada je prodao benzinsku pumpu u Nikšiću planirao je da se povuče iz što više poslova koje je započeo u Crnoj Gori.

U vlasništvu Davidovićeve kompanije „Neksan“ bio je i budvanski hotel „Admiral“, koji je u zapuštenom stanju pre dve godine kupila od ruske „Metropol grupe“.

Kako piše „Investitor.me“, iako slovi za opozicionara, Davidović se više puta nalazio „pri ruci“ crnogorskim vlastima tako što je „uletao“ u upravljanje „Železarom Nikšić“, posrnulim gigantom u kojem je nekada radio. Davidović se svojevremeno interesovao i za preuzimanje „Duvanskog kombinata“ u Podgorici, ali do toga nije došlo.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar