U trendu

Pucnjava u osnovnoj školi na Vračaru: Ubijeno osmoro dece i čuvar, masakr planirao mesec dana

U pucnjavi koja se jutros dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj, saopštio je MUP Srbije.

Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije, navedeno je u saopštenju MUP-a.

„Dečak koji je izvršio masakr u školi, u 8.42 je pozvao policiju i rekao da je ubio učenike svoje škole“, otkrio je je Veselin Milić, načelnik policijske uprave za Grad Beograd te dodao je napadač mesec dana planirao zločin i imao detaljnu skicu napada.

Neki mediji prenose da je ranjena nastavnica, u međuvremenu, podlegla povredama dok druge informacije govore da je operisana u Urgentnom centru te da je stabilno.

Ono što se zna jeste da je dečak koji je pucao uhapšen. Prema prvim informacijama, četvoro učenika je prevezeno u Urgentni centar. Neka od dece su već na operacionom stolu. Prema nezvaničnim informacijama, on je najpre pucao u portira koji je pokušao da mu oduzme oružje i da ga zaustavi. Nakon toga, krenuo je nasumično da puca. Mediji nezvanično saznaju da je ispaljeno je najmanje 15 hitaca iz dva šaržera. Nakon portira, kojem je pucao u glavu, dečak je upucao tri učenice u holu škole, a zatim je krvavi pir nastavio u kabinetu istorije, gde je ranio nastavnicu i ostale učenike. Evakuisana deca su posvedočila da su neki od učenika uspeli da ga obore na zemlju.

Dečak koji je pucao jutros je navodno bio nadaren učenik, koji je učestvovao na mnogim školskim takmičenjima. Više puta učestvovao je na takmičenjima iz matematike i dobijao pohvale. Učestvovao je i na opštinskim takmičenjima iz istorije. Navodno, današnji krvavi pir počeo upravo zbog njegovog besa prema nastavnici istorije, na čiji je čas jutros upao i započeo pucnjavu. Evakuisani učenici, među kojima su i drugovi iz odeljenja uhapšenog učenika, opisuju ga kao tihog i povučenog. Takođe navode da nije bio problematično dete.

Podsetimo, pucnjava se desila u holu škole, a u jednoj učionici, zapravo u kabinetu za istoriju, pronađen je ranac u njemu u kome je bio pištolj i nekoliko flaša sa zapaljivom tečnošću. Ne zna se kome pripada taj ranac.

Navodno, dečak je u školu poneo očev pištolj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.