U trendu

Ratko Mladić na samrti?

Ratku Mladiću (73), kojem se u Hagu sudi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, ozbiljno se pogoršalo zdravstveno stanje, a preti mu i opasnost od moždanog udara, pišu danas beogradski mediji.

Bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske zdravstveno stanje se ozbiljno pogoršalo, a preti mu i opasnost od moždanog udara.

„Mladiću je oduzeta desna strana tela, jedva hoda i priča. Ima visok krvni pritisak i šećer, veoma je smršao i loše izgleda. Potrebno je da ga lekari hitno pregledaju, a njegova odbrana traži da to budu ruski stručnjaci“, rekao je izvor iz Haga.

Ratkov sin Darko Mladić potvrdio je juče da je njegov otac loše i istakao da mu je potrebna zdravstvena nega.

„S obzirom na to da je već imao dva moždana udara i infarkt srca u Hagu, strepim za očev život. Još jedan moždani udar bi ga sigurno ubio. Dešavalo se da pada u nesvest nakon dolaska sa suđenja i lekari sa kojima sam se ovde konsultovao kažu da je pravo čudo kako je sve to, u takvom stanju i sa takvom dijagnozom, izdržao“, rekao je Mladić.

Mladićev sin ističe da je život njegovog oca u rukama Haškog tribunala i da oni odgovaraju za njegovo zdravlje.

„Oni su odgovorni ako mu se nešto desi. S obzirom na sve, čudo je da do sada nije došlo do fatalnog ishoda. Moj otac izdržava suđenje zbog jake volje“, naglasio Darko Mladić.

Ratko Mladić nije u stanju ni da učestvuje u pripremanju svoje odbrane, sve rade njegovi advokat.

Odbrana predaje završni podnesak Tribunalu 3. oktobra, a nakon mesec dana biće održane završne reči odbrane i tužilaštva.

Presuda Mladiću, optuženom za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, biće izrečena krajem iduće godine, prenose mediji.

Napišite komentar