U trendu

Romić i Radonjić u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor

Apelacioni sud pravosnažno je odlučio da dvojici optuženih za ubistvo Slavka Čurvije, bivšim funkcionerima Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću bude ukinut sudski pritvor tako da oni ostaju u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić je rekla da taj sud smatra da je prvostepeni sud pravilno zaključio da trajanje pritvora prema Radonjiću i Romiću više nije neophodno i da će se nesmetano vodjenje krivičnog postupka obezbediti i blažom merom, odnosno kućnim pritvorom.

Specijalni sud je 6. jula doneo rešenje kojim je posle tri i po godine ukinuo zatvorski pritvor Radonjiću i Romiću, optuženim za krivično delo teško ubistvo tako da su njih dvojica prebačeni u kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Na to rešenje je Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo žalbu, koja je pravosnažnom odlukom Apelacionog suda odbijena.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su i bivši načelnik resora BD Radomir Marković i pripadnik DB Miroslav Kurak, koji je bekstvu.

Ćuruvija je ubijen 11. avgusta 1999. godine u Svetogorskoj ulici u Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Optuženi i njihovi advokati su na prethodnim ročištima odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar