U trendu

RTS: Proširena istraga protiv Darka Šarića i pripadnika njegove kriminalne grupe

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o proširenju istrage protiv Darka Šarića i još osam članova njegove organizovane kriminalne grupe.

Kako je za RTS nezvanično potvrdjeno u tužilaštvu, pored Darka Šarića naredbom od 31. maja obuhvaćeni su i advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović i Milan Vučinić.

U bekstvu su Stanojković, Spasojević, Andrejić, Vukić i Vučinić, kojeg nema u naredbi o sprovodjenju istrage, dok su ostali osumnjičeni u pritvoru.

Šariću se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa dva krivična dela priprema teškog ubistva, i to na štetu svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Tereti se i za dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, kao i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Advokat Dejan Lazarević se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Bojan Stanojković se tereti za krivično delo udrživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivanih materija i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i krivično delo lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Danilo Odović se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo.

Nikola Spasojević se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju.

Marko Vukić, Stefan Andrejić i Uroš Radovanović se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa po dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, po jedno krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, krivično delo izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu i u pokušaju.

Milan Vučinić se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičih dela u sticaju sa krivičnim delom teško ubistvo.

Darko Šarić je uhapšen u medjunarodnoj policijskoj akciji 14. aprila, a osumnjičen je da je bio organizator kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Šarić je 2020. godine u Specijalnom sudu osudjen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe koja se tereti za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar